top of page

OM

Monica2.jpg

Varför blev jag yogalärare?

Efter några års utövande av framförallt Ashtanga yoga hittade jag Magdalena Mecwelds bok Vila dig i form med Yinyoga och jag föll pladask. Jag läste boken från pärm till pärm flera gånger, köpte appen med samma namn, yogade hemma och kände att detta passade mig väldigt bra.  


Efter en stressig period bokade jag en yogaresa till Kroatien för mig och min man. Det visade sig att yogaläraren som var med på resan var lärare i just Yinyoga och hon hade gått sin utbildning hos Magdalena Mecweld. Jag blev nyfiken och besökte Magdalenas hemsida vilket väckte ett intresse av att gå modul 1 i hennes utbildningar just för att utveckla mig själv i mitt eget utövande, jag hade då ingen tanke på att bli yogalärare.

Jag bokade utbildning, tågresa till Stockholm och boende på Långholmens hotell. Vi deltagare skulle ta dessa dagar som ett retreat och inte boka in aktiviteter på kvällarna, så första kvällen efter en härlig  utbildningsdag kom jag till mitt hotellrum för att bara ta det lugnt. När jag hade landat lite efter en dag med lite djupare insikt i vad Yinyoga handlar om kom en flod av tankar och idéer.

Det var fantastiska utbildningsdagar och många härliga deltagare som bytte erfarenheter med varandra. Efter många kvällar på hotellrummet och tågresa tillbaka till Växjö kom jag hem med min färdiga hemliga plan. Jag berättade för min man att jag skulle starta en yogastudio. Jaha, sa han och frågade var jag skulle ha den. Jag svarade att den ska jag ha på vår glasveranda och min man tyckte det lät intressant. 

 

Därefter har jag gått alla Magdalena Mecwelds utbildningar och brinner för att dela med mig av kunskap om dessa fantastiska yogaformer som passar alla; att leda båda Yinyoga och Restorative yoga är både roligt och utvecklande. Mitt mål är att hjälpa andra att må bättre, livet går allt fortare i dagens samhälle och då behövs Yinyoga och Restorative.  

 

Jag har genomfört samtliga moduler inom yinyogalärarutbildningen hos Magdalena Mecweld:

 • Yinyogalärare - grundutbildning
  Lärare: Magdalena Mecweld &  Mats Nielsen
  Gästlärare
  Yogalärare, specialist inom anatomi Erik Bergendahl & Naprapat Louise Olsson 

   

 • Yinyoga & Mindfulness & ACT
  Lärare: Magdalena Mecweld &
   Mats Nielsen
  Gästlärare: Leg. Psykolog Daniel Ek

   

 • Yinyoga & Traditionell Kinesisk Medicin
  Lärare: Magdalena Mecweld &
   Mats Nielsen
  Gästlärare: Jana Särman, odlalivet.se

   

 • Restorative

  Lärare: Magdalena Mecweld &  Mats Nielsen
  Gästlärare: Stressforskare vid Karolinska Institutet Ann Rudman & Naprapat Louise Olsson

   

 • Yinyoga & Anatomi
  Lärare: Erik Janson Bergendahl med Magdalena Mecweld &  Mats Nielsen
  Gästlärare: Naprapat Rebecca Carlowitz

   

/ Monica

studio.jpg

Yogastudion höll till på glasverandan i Tävelsås 2019-2022.

Under augusti månad 2022 flyttade yogastudion in i en härlig nyrenoverad lokal på Nygatan 4 i Växjö.

bottom of page